Aby usunąć swoje konto goalunited i dane osobowe, zaloguj się i przejdź do Strona główna -> Dane personalne. Następnie wybierz kartę „Kara”.
Na zarejestrowany adres e-mail otrzymasz wiadomość e-mail. W tej wiadomości znajdziesz link do potwierdzenia usunięcia.
Jeśli nie masz GWIAZD ani Konta Premium, usunięcie konta potrwa do 48 godzin.
Jeśli masz na koncie GWIAZDY, otrzymasz kod bonu, za pomocą którego możesz przenieść gwiazdy na inne konto. Aby uniemożliwić osobom niepowołanym usunięcie konta, wprowadziliśmy jednak okres oczekiwania. Konta posiadające Konto Premium lub GWIAZDY mają 7-dniowy okres oczekiwania, a jeśli w ciągu ostatniego tygodnia na Twoim koncie kupiono GU GWIAZDY, okres oczekiwania zostaje wydłużony do 2 tygodni.
Po usunięciu konta otrzymasz wiadomość e-mail z kodem bonu. Jeśli zdecydujesz się utworzyć nowe konto z tym samym adresem e-mail, możesz użyć kodu bonu, aby otrzymać środki za pozostałe zakupione GU GWIAZDY i dni Konta Premium.
Aby wykorzystać bon, kliknij saldo GWIAZD na swoim koncie, następnie wybierz „Wykorzystaj bon” i wprowadź bon w odpowiednim polu:

Po potwierdzeniu usunięcia konta nie można cofnąć tej czynności!
Jeśli z dowolnego powodu zdecydujesz się usunąć tylko jeden ze swoich klubów — na przykład dopiero zaczynasz i wybrano niewłaściwą ligę albo po pewnym czasie chcesz rozpocząć grę od nowa w innej lidze — przejdź do Kariera -> Top Menadżer i kliknij Usuń przy klubie, którego usuwanie chcesz rozpocząć:

Trwałe usunięcie klubu zwykle zajmuje do 7 dni. Jeśli jednak Twój klub nadal bierze udział w turnieju International Masters, proces może potrwać dłużej. Pomoc techniczna nie może ręcznie wymusić usunięcia, a próba obejścia tego procesu może spowodować problemy techniczne z Twoim kontem lub ligą. Jeśli jednak Twój klub nadal bierze udział w rozgrywkach International Masters, proces może potrwać dłużej.
W dowolnym momencie w ciągu pierwszych 7 dni od rozpoczęcia procesu usuwania możesz go anulować i przywrócić klub.
Po zakończeniu procesu usuwania cały postęp zostaje trwale utracony, w tym ulepszenia i dekoracje zakupione dla usuniętego klubu!
Oprócz ręcznego usunięcia, które właściciel konta może zainicjować dla całego konta lub pojedynczego klubu, konta i kluby mogą być również usuwane automatycznie po dłuższym okresie braku aktywności.
Jeśli klub nie był aktywny w ciągu ostatnich 6 tygodni lub dłużej, pod koniec tego sezonu zostanie oznaczony jako nieaktywny i nie zostanie przydzielony do ligi na kolejny sezon.
Na tym etapie postęp klubu nie zostanie usunięty. Jeśli jednak klub pozostanie nieaktywny przez kolejnych 26 tygodni po zakończeniu sezonu, cały postęp klubu zostanie trwale usunięty.
Kluby z aktywnym kontem Premium są chronione przed usunięciem z powodu braku aktywności. Dopóki konto Premium pozostaje aktywne, klub nie zostanie oznaczony jako nieaktywny, a jego postęp zostanie zachowany.
Pamiętaj jednak, że ochrona ta nie obowiązuje, jeśli klub zbankrutuje. W takim przypadku postęp klubu zostanie trwale usunięty, nawet jeśli konto Premium jest aktywne.
Aby zapobiec usunięciu klubu z powodu braku aktywności:
Utrzymuj aktywne Konto Premium w klubie.
Dopilnuj, aby klub generował wystarczający regularny dochód na pokrycie cotygodniowych wydatków i uniknięcie bankructwa.
Po usunięciu konta lub klubu z powodu braku aktywności albo bankructwa cały postęp zostaje bezpowrotnie utracony, w tym wszelkie ulepszenia i dekoracje zakupione dla usuniętego klubu!