Obecnie nie ma możliwości ponownego uruchomienia konta w jego obecnym stanie. Jedyną dostępną opcją jest usunięcie konta i utworzenie nowego konta. Po usunięciu starego konta otrzymasz również bon za wszystkie posiadane na koncie GWIAZDY, dzięki czemu będziesz mógł je wykorzystać na nowym koncie.
Aby wykorzystać bon, kliknij saldo Gwiazd na swoim koncie, następnie „Wykorzystaj bon” i wpisz bon w odpowiednim polu:

Bon zadziała tylko wtedy, gdy utworzysz konto z użyciem tego samego adresu e-mail!
Bon otrzymany po usunięciu konta będzie zawierał wyłącznie pozostałe zakupione Gwiazdy!
Całkowite usunięcie konta może potrwać do 48 godzin (najwcześniej nastąpi to podczas najbliższej nocnej aktualizacji). Oznacza to, że do tego czasu musisz zaczekać z rejestracją nowego konta przy użyciu tego samego adresu e-mail. Możesz oczywiście zarejestrować się przy użyciu innego adresu e-mail, a następnie zmienić go, gdy drugie konto zostanie całkowicie usunięte.
Jeśli na koncie masz GWIAZDY lub konto Premium, musisz odczekać 7 dni, aby usunąć konto. Jeśli w ciągu ostatniego tygodnia dokonano zakupu GU GWIAZD, musisz odczekać 14 dni. Ma to na celu twoją ochronę i zapobieżenie nieodwracalnemu usunięciu konta przez intruzów.