Merchandising

Merchandising is een extra bron voor inkomen van je club. Het geeft je de optie om gedenkwaardigheden te verkopen aan je fans in de kleuren van je club - zoals shirts, shawls en ballen. Hiervoor heb je een fabriek en een winkel nodig.

De fabriek

Op het moment dat je carriérelevel 10 bereikt, kun je een fabriek bouwen op je stadioncomplex. Er zijn 5 fabrieksniveaus. Hoe hoger het niveau van je fabriek, hoe meer  verschillende producten je kan produceren. Met de constructie van het 3e en 5e niveau, ontvang je een extra productielijn, welke je in staat stelt om tot 3 producten tegelijk te produceren.

Factory

Als je fabriek gebouwd is, kun je het tabblad 'merchandising' gebruiken in de het clubmenu om producten te produceren. Selecteer het product dat je wil produceren en sleep het naar een vrije productielijn. Je kan dat selecteren hoe lang je aan het product wilt werken (0.5 - 24 uur). Hoe langer er aan gewerkt wordt, hoe meer producten er geproduceerd worden. Om de productie te starten, klik je op de "Produceer" knop. De productiekosten worden van je bankrekening af gehaald. Met een klik op de gouden knop kun je de productietijd halveren.

Je kan de productie op elk moment annuleren door op de x knop te klikken. Pas op: De complete productie wordt geannuleerd ! Je ontvangt geen producten en het geld wordt teruggestort.

Tip: Hoe korter de productietijd, hoe meer producten je kan produceren per uur.

De fan shop

Op het moment dat je carriérelevel 11 hebt bereikt, kan je je eerste kleine winkel bouwen bij je stadion. Net zoals bij de fabriek heeft de fanshop 5 niveaus. Hoe hoger het niveau, hoe meer verkoopruimte er is. In de kleinste winkel begin je met 2 stellingen voor de verkoop, in de grootste heb je 8 stellingen tot je beschikking. Elke stelling kan gevuld worden tot 100 artikelen van hetzelfde soort. Tevens, hoe hoger het niveau, hoe meer opslagcapaciteit je hebt.

Je kan geen producten meer produceren als je opslagcapaciteit vol is.

Shop

Om producten te verkopen, moet je ze op verkoopplaatsen zetten. Hierna kun je de prijs aanpassen en moet je niet vergeten de pagina op te slaan. De prijs moet tenminste €1 boven de productieprijs zijn.

Vraag

Het aantal van een product wat je verkoopt hangt af van zowel de prijs en de vraag. Hoe hoger de vraag, hoe meer er verkocht kunnen worden of hoe hoger de prijs. Bij thuiswedstrijden is er over het algemeen een hogere vraag naar alle producten (Behalve bij United wedstrijden).

Shop

Elke gedenkwaardigheid heeft een unieke dagelijkse vraag. Dit wordt weergegeven door een klein balkje onder het product. Hoe hoger de balk (donker groen), hoe hoger de vraag. Het pijltje geeft aan hoe de tendens voor de komende dagen is. Als de pijl naar boven wijst, zal de vraag de volgende dag hoger zijn en vica versa. Je kan ook de aantallen in je opslag zien en de productieprijs.

Tip: Gebruik de tendens om de beste producten te produceren voor de komende dagen.

Balans

Op het tabblad 'Balans' kun je zien hoeveel producten je verkocht hebt en hoeveel winst je gemaakt hebt. Dit helpt om te zien welk product het meest lucratief is en welke het meest verkocht is.