Vriendschappelijke en oefenwedstrijden

Elke week (tijdens het reguliere seizoen) zijn er 2 competitiewedstrijden. Daarnaast kun je ook 1 vriendschappelijke en 1 oefenwedstrijd spelen. (Omdat de vriendschappelijke wedstrijd op dezelfde tijd valt als de bekerwedstrijden, kun je geen vriendschappelijke wedstrijd spelen als je nog in de beker zit.)

Wat is een vriendschappelijke wedstrijd / oefenwedstrijd?

Vriendschappelijke en oefenwedstrijden worden gespeeld net als competitive wedstrijden. Ze zijn een goede manier om je spelers meer ervaring te laten opdoen (0.3 punten per 120 minuten), hun uithoudingsvermogen te verbeteren en voor jou om verschillende strategieën uit te proberen. Het is ook een goede manier om tegen vrienden of spelers uit andere landen te spelen.

Pas op: Je spelers verliezen net zoveel energie als in elke andere wedstrijd. Het is dus aan te raden om de inzet op het laagste niveau te zetten. Dit zorgt er ook voor dat ze minder snel geblesseerd raken.

Je zal ook inkomen vergaren van je stadioncomplex (De kaartinkomsten worden altijd gedeeld tussen beide teams.) Er zullen minder toeschouwers zijn, maar het is nog steeds een aangenaam extra.

Vriendschappelijke wedstrijden worden elke maandag gespeeld, natuurlijk alleen als je niet in de beker speelt. (Vriendschappelijke wedstrijd tijden verschillen per land. Als je een uitwedstrijd speelt tegen een team uit een ander land, zul je op hun tijd spelen.)

Oefenwedstrijden vinden plaats op elke vrijdag, het maakt niet uit of je nog in de beker zit of niet. Je moet 150 GU-STARS betalen om een ander team uit te dagen. Je kan ook een coupon gebruiken (welke je kan winnen op de doelpuntenmuur). Je hoeft niks te betalen om een uitdaging aan te nemen.

Een uitdaging moet worden aangenomen voor middernacht van de dag voor de wedstrijdag (bijv. als de oefenwedstrijd op vrijdag wordt gespeeld moet de uitdaging voor donderdagavond worden geaccepteerd)! Als een wedstrijd daarna is ingesteld, zal deze voor de week erna worden gepland.

Een ander team uitdagen

Er zijn een paar verschillende manieren om een team uit te dagen. Als je weet welk team je wilt uitdagen kun je dit via de contactpagina van de club doen. Gebruik hiervoor de 'Oefenwedstrijd' of 'Vriendschappelijke wedstrijd' knop op hun contactpagina.

Het is altijd een goed idee om meerdere teams uit te dagen, dit omdat niet elk team de uitdaging accepteert. De makkelijkste manier om dit te doen, is om naar Wedstrijden - > Uitdagingen te gaan. Dan, aan de rechterkant, selecteer je of oefenwedstrijd of vriendschappelijke wedstrijd. Je krijgt nu een zoek menu om andere teams te vinden om uit te dagen.

Challenge

Hier kan je ofwel zoeken naar een team of gebruik maken van de knop 'suggesties'.Hiermee krijg je een lijst van ploegen (met een bijna gelijke sterkte) die je kan uitdagen. Je kan ook hun teamactiviteit en competitiereeks zien. Om een team uit te dagen, klik je op de knop 'hand schudden'. Je kan ook een filter inzetten om de teamlocatie te limiteren.

Enkel de teams die nog geen wedstrijd hebben voorzien (inclusief bekerwedstrijden) op de volgende vriendschappelijke wedstrijddatum zullen als suggestie verschijnen.

Je kan zoveel ploegen op éénzelfde ogenblik uitdagen als je zelf wilt (als je meerdere teams op éénzelfde ogenblik wilt uitdagen voor een oefenwedstrijd, moet je alleen maar 150 Stars betalen of één waardebon leggen). Je kan alle uitdagingen aan de linkerkant van de tab 'uitdagingen' zien. Wanneer geen enkele club jouw oefenwedstrijd accepteert, zullen de Stars of waardebon teruggegeven worden.

Automatische toewijzing vriendschappelijke wedstrijd

Managers met een premium account hebben de mogelijkheid om in het systeem automatisch een vriendschappelijke wedstrijd te laten toewijzen. Je hoeft alleen het vakje 'Automatische Toewijzing' aan te vinken en op de opslaan knop te drukken. De toegewezen teams zijn willekeurige landen. En zolang je team nog mee doet in de beker worden er natuurlijk geen wedstrijden toegewezen.

Hoe accepteer je een uitdaging

Aan de linkerkant van het scherm, bij het tabblad Uitdagingen kun je alle open uitdagingen bekijken. Je kan ze hier direct accepteren, wat er voor zorgt dat de wedstrijd direct geregeld wordt voor de eerst volgende datum.

Uitdagingen van andere teams verschijnen ook in je inbox. Klik op de link in het bericht om de uitdaging te accepteren. Je kan je instellingen wijzigen (Start -> Instellingen -> Berichten) dus het is mogelijk dat je geen berichten hiervan ontvangt.

Op het moment dat een uitdaging is geaccepteerd, zal er een nieuwe wedstrijd verschijnen op de Alle Wedstrijden lijst. Je kan je opstelling, zoals gewoonlijk, hierin wijzigen.