Jeugdspelers scouten

Scouting

Elke dag kun je een jeugdspeler ontslaan uit je jeugdteam om ruimte te maken voor een nieuwe speler. De ontslagen speler wordt automatisch vervangen door een andere speler die op dezelfde positie speelt. Selecteer een speler uit de lijst en klik op de 'ontslaan' knop.        De speler wordt dan op de ontslaglijst geplaatst. Elke nacht wordt de speler die als eerste op de ontslaglijst staat ontslagen en vervangen door een nieuwe jeugdspeler.
Met een premium account kun je meerdere spelers op de ontslaglijst hebben staan, deze worden dan één voor één ontslagen, met een gratis account kun je maar 1 speler op de lijst zetten.

Met scouting kan je tot 3 potentiele nieuwe jeugdspelers beter bekijken om vervolgens de beste te kiezen die in je team komt.
Selecteer het 'Scouting' tabblad in de jeugdsectie om naar het overzicht van scouting te gaan.
Hier vind je een lijst met alle spelers die op het moment op de ontslaglijst staan, een lijst van de laatst ontslagen spelers en een lijst van de laatst toegevoegde spelers.

Voor dat je kan beginnen met scouten moet je tenminste één speler naar de ontslaglijst verplaatsen. Je kan dan beginnen te zoeken naar de speler die deze plek het beste kan innemen.  Als je op zoek bent naar een nieuwe speler voor een specifieke positie, moet er wel een speler voor die positie op de ontslaglijst staan.

scouting

Aan de rechterkant in het scoutingoverzicht zul je de drie potentiele spelers zien. Door ze te scouten zal hun gemiddelde sterkte onthuld worden en dat zal het je een idee geven over het potentieel van die speler.

Om de gemiddelde sterkte van een speler te onthullen, moet je de 'Scout' kaart spelen. (De scout kaart is een gewone kaart). Sleep de kaart van je kaartendeck naar de aangegeven plaats en klik op de knop 'scout' .Het kan zijn dat je eerst en vooral je instellingen moet opslaan voordat je dit kan doen.

Als je niet blij bent met het resultaat, kun je nog 2 kandidaten scouten om een betere te vinden.

Er zijn drie verschillende scoutkaarten beschikbaar:

Jeugdscout * (gewoon)

• deze vindt de gemiddelde kracht van een jeugdspeler
  • gemiddelde kracht is minstens 0.6.

Jeugdscout ** (zeldzaam)

• deze vindt de gemiddelde kracht van een jeugdspeler
  • gemiddelde kracht is minstens 0.8.

JeugdScout *** (zeer zeldzaam)

• deze vindt de gemiddelde kracht van een jeugdspeler
  • gemiddelde kracht is minstens 1.0.
  • toont de leeftijd van de speler

Scouting geeft je een idee over het potentieel van een speler, maar zal niet het observatieproces versnellen. Terwijl de gemiddelde sterkte bekend is, moeten alle andere waarden nog steeds zichtbaar gemaakt worden door de observaties. De spelers moeten door alle fases van het observeren heen.

Door te klikken op 'in het team' ontsla je je meteen een speler op de ontslaglijst en vervang je hem met de geselecteerde speler. Je moet dan tot de volgende dag wachten om nog een keer te scouten. Natuurlijk wordt er `snachts geen andere speler ontslagen omdat er maar 1 speler per dag vervangen kan worden.
Als je geen speler selecteert om naar je jeugdteam te gaan, zal de speler op de ontslaglijst de volgende nacht ontslagen worden en zal de best gescoutte speler automatisch naar je team verplaatst worden.