Technische problemen en oplossingen

Hier vind je de oplossing van de meest voorkomende technische problemen en wat je moet doen als ze niet werken:

• Elk weergave, login of snelheidsprobleem

Bijna alle problemen die zich tijdens het spel voordoen worden veroorzaakt door de browser. Dit is één van de nadelen van Flash spellen. Het eerste wat je zou moeten doen als je een probleem hebt is:
    1. Log opnieuw in (Gebruik F5 om de pagina opnieuw te laden, gebruik niet de afmeld knop. Hiermee laad je de client opnieuw en zullen de meeste problemen verholpen zijn.
    2. Leeg de cache van je browser

… met Firefox:
    Klik op het firefox menu linksbovenin. Daarna, selecteer de rechterpijl naast Geschiedenis >, en klik op Wis Recente Geschiedenis. Of, je kunt op Ctrl-Shift-Delete drukken om het recente geschiedenis venster te openen.
    Selecteer 'Cache'. Zorg ervoor dat 'Details' is uitgeklapt, selecteer dan Cache van de lijst. Vink al het andere niet aan.

… met Internet Explorer:
    Klik op de menu knop "Extras" (of Alt + X) en selecteer "internet opties". Op het punt "browser geschiedenis" selecteer de knop "delete".  Ga akkoord en de cache van je browser is leeg.

… met Opera:
    Selecteer het "Instellingen" menu en klik "verwijder persoonlijke data".
    Klik op de detail knop. Vink "delete cookies" aan. Zorg ervoor dat je de vinkjes verwijdert om dingen zoals je wachtwoorden te behouden.

… met Chrome:
    Selecteer het Moersleutel icoon (het instellingen menu, rechtsboven in de hoek). Dan, klik op "Extra", en "Browsergegevens wissen". Je kan op het scherm 'Browsergegevens wissen' komen door op Ctrl-Shift-Delete te gebruiken, of door hier te klikken. Vink het vakje 'cachegeheugen leegmaken' aan. Vink alle andere dingen niet aan om te voorkomen dat je data verwijdert wat niet de bedoeling is.

• Het spel is erg langzaam

Het kan soms gebeuren dat de browser erg langzaam reageert tijdens het spel. Dit kan gebeuren door problemen met de server, maar in de meeste gevallen ligt het aan de browser.

Het eerste wat je moet doen is kijken of er een update is voor je browser, upgrade naar de nieuwst Flash versie (download  hier) en zorg ervoor dat je virusscanner actueel is.

Om te kijken of je virusscanner problemen veroorzaakt, kun je deze uitzetten en je browser opnieuw opstarten om te kijken of het werkt. (Vergeet niet om hem weer aan te zetten!)

Dit probleem schijnt zich niet voor te doen met de Chrome browser (We zijn op geen enkele manier verbonden met google). Misschien dat dit je helpt op korte termijn.

•  Hoe maak je een screenshot

Om je probleem uit te leggen/ te laten zien is het een goed idee om een screenshot te maken. Een screenshot maken is erg simpel. Zorg ervoor dat het probleem zichtbaar is op het scherm, druk dan op de Print Screen knop op je toetsenbord. Dit is ongeveer hetzelfde als (ctrl + c) voor tekst. Open dan "paint" (of een andere programma waarmee je afbeeldingen kunt bewerken). Gebruik nu "ctrl + v" om je screenshot in het programma te plakken. Je kunt nu het belangrijke deel er uitknippen, dingen verwijderen die niet gezien hoeven te worden, of de afbeelding opslaan zoals het is.

• Hoe meld je een bug

Zorg ervoor dat je bovengenoemde geprobeerd hebt voordat je een bug meldt. Om een bug te melden, ga je naar het bug forum. Dit kun je bereiken door op één van de groene vraagtekens te klikken in het spel. Dit opent het help systeem. Selecteer dan "meld een probleem". Kijk eerst bij de gemelde bugs, het kan namelijk zijn dat de bug waar jij last van hebt al gemeld is. Je kunt hier een lijst vinden van gemelde problemen.
    Zorg ervoor dat je de bug tot in detail beschrijft. Iets als "het spel werkt niet" is niet genoeg om je te helpen. Het is een goed idee om een screenshot erbij te voegen.

•  Hoe verstuur je een support ticket

Er zijn twee manieren om een support ticket te versturen. Als je bent ingelogd in het spel, klik je op één van de blauwe vraagtekens in het spel om het help systeem te openen. Klik op "neem contact op met de ondersteuning" Of je kunt deze link gebruiken om het help systeem te openen.